Lettergrootte:

WeZoDo voelt zich gepasseerd

Laatst was er een inspiratieavond met als thema sociale inclusie, mensen met een beperking uit achtergestelde groepen betrekken in de maatschappij.

De organisatie lag in de handen van Zoetermeerse VVD, in samenwerking met Koninklijke Kentalis, Fonteynenburg en Signaal, allemaal instellingen die werken met auditief beperkten. Ook lokale en landelijke politici waren aanwezig.

Centrale vraag was: Hoe kunnen we vanuit de visie gezondheid met elkaar zorgen, dat auditief beperkten met zorgvraag kunnen meedoen in de samenleving.

Drukte tijdens inspiratieavond

De bezoekers konden hun ervaringen uitspreken, vragen stellen en oplossingen aandragen.

Vreemd genoeg is WeZoDo, een organisatie van, door en met doven niet uitgenodigd om aan het inspiratieavond deel te nemen.

Ook al zijn (horende) mensen die werken met auditief beperkten deskundig, hun ontbreekt het aan pure dovencultuur, die wel voorhanden is bij WeZoDo.
Dat WeZoDo bij hun niet onbekend is, blijkt wel uit het feit, dat het onderwerp “Doofvriendelijke stembureau bij WeZoDo” ook ter sprake kwam.

Daarom is het belangrijk, dat er vanuit WeZoDo een krachtig signaal gaat om in het vervolg WeZoDo aan zulke gesprekken te laten deelnemen.Deel deze pagina:
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann