Lettergrootte:

Privacystatement

Stichting WeZoDo hecht er groot belang aan alle werkzaamheden uit te voeren conform de AVG. Persoonlijke gegevens worden met zorg behandeld en beveiligd.

Privacystatement van de Stichting Welzijn & Zorg Doven Zuid-Holland

De Stichting Welzijn & Zorg Doven Zuid-Holland (WeZoDo) verwerkt persoonsgegevens en gebruikt cookies. In deze privacystatement informeren wij je over de doeleinden waarvoor persoonsgegevens verwerkt worden, hoe je je privacyrechten kunt uitoefenen en overige informatie die voor jou van belang kan zijn.

Deze privacystatement is van toepassing op alle activiteiten (inclusief die via de website) van WeZoDo en geeft per onderwerp de meest relevante informatie.

WeZoDo gaat op zorgvuldige wijze met persoonsgegevens om en handelt binnen de grenzen van de wet, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

WeZoDo vindt het van essentieel belang dat de persoonlijke gegevens van haar deelnemers, vrijwilligers, donateurs en overige relaties – ‘de betrokkenen’- met de grootst mogelijke zorgvuldigheid worden behandeld en beveiligd. Wij willen ook open zijn over de wijze waarop jouw gegevens door ons worden verwerkt. Daarom lichten wij dit hieronder toe. Voorop staat dat wij ons in alle gevallen houden aan de eisen die de AVG ons stelt. Je kunt je persoonlijke gegevens die bij ons geregistreerd staan altijd bij ons opvragen, inzien, laten wissen of wijzigen.

Verantwoordelijke
Stichting Welzijn & Zorg Doven Zuid-Holland is de verantwoordelijke in de zin van de AVG.

Voor vragen zijn wij als volgt bereikbaar:
Stichting WeZoDo
5 Mei-straat 1
2712 VD Zoetermeer
Contact opnemen kan via het contactformulier

Voor welke doeleinden verwerkt WeZoDo jouw persoonsgegevens?
Het doel van WeZoDo is om diensten van mens-tot-mens te bieden op de terreinen van welzijn en zorg aan mensen die al dan niet tijdelijk op deze diensten zijn aangewezen. WeZoDo realiseert dit doel door vrijwilligers te werven en activiteiten te organiseren waarin vrijwilligers deze diensten aan deelnemers aanbieden.

WeZoDo verzamelt en verwerkt persoonsgegevens voor duidelijk en vooraf bepaalde doeleinden, omdat dit noodzakelijk is voor onder andere:

  • het aangaan en uitvoeren van overeenkomsten;
  • het voeren van de deelnemers-, vrijwilligers- en donateursadministratie;
  • het aanbieden van diensten, het sturen van een nieuwsbrief, promotie en marketingdoeleinden;
  • het realiseren van een goede koppeling tussen deelnemer en vrijwilliger in het kader van de vrijwilligersactiviteiten;
  • het bevragen van deelnemers, vrijwilligers en donateurs en het doen van onderzoek;
  • het registreren van jouw instellingen en voorkeuren ten aanzien van het gebruik van de website (via cookies);
  • het aangaan van een samenwerking met derde partijen;
  • onze bedrijfsvoering; – het voldoen aan een wettelijke verplichting;
  • archiefdoeleinden, waarbij gegevens slechts worden gebruikt bij juridische procedures of voor historische, statistische of wetenschappelijke doeleinden.

WeZoDo verwerkt persoonsgegevens via onder andere het secretariaat van afdelingen en de website van WeZoDo. Dit gebeurt op basis van toestemming of vanwege het gerechtvaardigde belang van WeZoDo en uitsluitend voor zover noodzakelijk voor het betreffende doel of de afgesproken activiteit. Buiten bovengenoemde verwerkingsdoeleinden, verwerkt WeZoDo jouw persoonsgegevens niet zonder je voorafgaande toestemming.

Het kan voorkomen dat in bepaalde gevallen jouw gegevens, geanonimiseerd, gebruikt zullen worden ten behoeve van statistische analyses en rapportages.

Welke persoonsgegevens verzamelt WeZoDo?
WeZoDo verzamelt verschillende categorieën persoonsgegevens:

  • NAW-gegevens (naam, adres, woonplaats);
  • bankrekeningnummer (IBAN);
  • telefoonnummer;
  • leeftijd of geboortedatum;
  • geslacht;
  • e-mailadres;
  • zonodig: andere noodzakelijke gegevens voor de uitvoering van de activiteit waarvoor je je hebt aangemeld;
  • interactiegegevens (bijvoorbeeld informatie die wordt ontvangen wanneer je contact opneemt met ons. Er wordt bijvoorbeeld een notitie van het gesprek met de deelnemers opgeslagen).

WeZoDo kan bijzondere persoonsgegevens verwerken. Dat betreft gegevens, zoals gezondheidsgegevens, die voor deelname of uitvoering van de activiteiten WeZoDo noodzakelijk zijn. Hiervoor wordt expliciet toestemming gegeven.

WeZoDo verzamelt persoonsgegevens direct bij jou, maar in voorkomende gevallen ook via derden, voor zover dat in overeenstemming is met de AVG.

Het aan- en afmelden voor de nieuwsbrief
WeZoDo biedt een nieuwsbrief waarmee onze vrijwilligers, donateurs en andere geïnteresseerden geïnformeerd worden over nieuws over de werkzaamheden van onze organisatie en aanverwante zaken. Je e-mailadres wordt alleen met jouw expliciete toestemming toegevoegd aan de verzendlijst. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee je je kunt afmelden. De verzendlijst van de nieuwsbrief wordt niet aan derden verstrekt.

Hoe zorgt WeZoDo voor vertrouwelijke omgang met persoonsgegevens?
WeZoDo gaat vertrouwelijk om met persoonsgegevens. Ook neemt WeZoDo passende technische en organisatorische maatregelen, zodat persoonsgegevens worden beschermd. WeZoDo deelt persoonsgegevens alleen in overeenstemming met deze Privacystatement en alleen met derden, wanneer dat geoorloofd is en zorgvuldig gebeurt.

In opdracht van WeZoDo kunnen zakelijke dienstverleners ter uitvoering van een overeenkomst bepaalde onderdelen van de dienstverlening verzorgen. WeZoDo maakt afspraken met deze verwerkers om vertrouwelijke en zorgvuldige omgang met persoonsgegevens te waarborgen.

Om jouw persoonlijke gegevens zo optimaal mogelijk te beschermen tegen onbevoegde toegang of onbevoegd gebruik, past WeZoDo passende beveiligingstechnologie toe. Als je gegevens aan ons doorgeeft gebeurt dit altijd via een beveiligde verbinding. Van (poging tot) misbruik doen wij altijd aangifte. WeZoDo neemt daarnaast organisatorische maatregelen om persoonsgegevens te beveiligen tegen toegang door onbevoegden.

Gegevensdeling met derden
Tenzij in deze privacystatement genoemd, worden jouw persoonsgegevens niet verhuurd, verkocht of op andere wijze gedeeld met of verstrekt aan derden. WeZoDo kan jouw (persoons)gegevens met derden delen, wanneer je daar zelf toestemming voor hebt gegeven.
WeZoDo verstrekt persoonsgegevens aan handhavende autoriteiten of fraude bestrijdende organisaties, wanneer dat noodzakelijk is om te voldoen aan een wettelijke verplichting (vordering).

Datalekken
Indien een datalek zich voordoet en gevolgen heeft voor betrokkenen wordt de Autoriteit Persoonsgegevens geïnformeerd en informeren wij jou als betrokkene.

Bewaartermijnen
WeZoDo bewaart jouw persoonsgegevens in overeenstemming met de AVG. De gegevens worden niet langer bewaard dan strikt noodzakelijk is om de doelen te bereiken waarvoor de gegevens verzameld zijn.

Jouw rechten als betrokkene zijn:

  • recht van informatie;
  • recht op inzage;
  • recht op verbetering, aanvulling, verwijdering of afscherming;
  • recht op dataportabiliteit;
  • recht op vergetelheid;
  • recht op beperking van de verwerking.

Voor het uitoefenen van (een van deze) rechten, kun je een verzoek richten aan de WeZoDo. Houd er rekening mee dat het verstrekken van een kopie van een legitimatiebewijs nodig kan zijn om je identiteit te controleren. Het is van belang dat je, indien je een kopie van je legitimatiebewijs verstrekt, het BSN, document identificatienummer en de Machine-Readable Zone (MRZ) zwart (of anderszins onleesbaar voor WeZoDo maakt.

Stuur je verzoek naar:
Stichting WeZoDo
5 Mei-straat 1
2712 VD Zoetermeer

Je kunt ook, als je het niet eens bent met een bepaalde verwerking van je persoonsgegeven, een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Zie hiervoor www.autoriteitpersoonsgegevens.nl

Clickgedrag
Op onze website worden algemene bezoekgegevens bijgehouden, zoals de meest gevraagde pagina’s. Het doel van deze algemene bezoekgegevens is om de inrichting van de website voor jou te optimaliseren. Via internet worden nooit persoonlijke gegevens van jou opgenomen zonder dat je daar expliciet opdracht toe geeft, zoals bij het aanvragen van informatie.

Gebruik van cookies

Privacybeleid van derden
Op de website van WeZoDo kunnen links zijn opgenomen naar andere, niet bij de WeZoDo behorende websites. WeZoDo kan geen verantwoordelijkheid dragen met betrekking tot de wijze waarop deze partijen omgaan met persoonsgegevens. Wij adviseren je daarom je altijd op de hoogte te stellen van het privacybeleid van deze partijen of om contact met hen op te nemen voor een nadere toelichting op hun beleid rond het gebruik van persoonsgegevens.

Vragen
Heb je naar aanleiding van deze informatie nog specifieke vragen of opmerkingen over onze privacystatement? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt hiervoor het contactformulier gebruiken.

Deze privacystatement is voor het laatst gewijzigd op 13 februari 2019.

WeZoDo behoudt zich het recht voor om, waar nodig, wijzigingen aan te brengen in de privacystatement. Je bent zelf verantwoordelijk voor het op de hoogte blijven van de laatste versie van deze privacystatement. We raden je aan regelmatig na te gaan of er aanpassingen zijn.


Deel deze pagina:




WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann