Lettergrootte:

Wetenswaardigheden

Op dinsdagmiddag 1 september wordt er tijdens de plenaire vergadering in de tweede kamer gedebatteerd over het wetsvoorstel om de Nederlandse gebarentaal officieel te erkennen. Officiële erkenning geeft doven meer rechten, verruimt de tolkmogelijkheden en betekent tevens erkenning van hun identiteit.

Vanaf de oprichting (1981) was JanWillem Hofstede vrijwilliger bij WeZoDo.
Hij was een gemotiveerd en punctueel vrijwilliger, die diversen soorten werk heeft verricht, te veel om hier op te noemen.
En hij maakte ook jarenlang deel uit van het bestuur, voornamelijk op gebied van beheer. Maar nu komt er na bijna 40 jaar een einde aan zijn vrijwilligerschap, want
JanWillem heeft besloten om ermee te stoppen. Dat is jammer maar we hebben respect voor zijn beslissing en zijn hem dankbaar voor wat hij allemaal heeft gedaan. JanWillem, je was en blijft een topper. En bedankt voor je inzet in al die jaren!

Er mogen in verband met afstand houden (coronamaatregelen) maximaal 35 personen op het Gebarenplein komen.
Daarom moet iedereen zich voor iedere activiteit op het Gebarenplein aanmelden.
Zijn er aanmeldingen boven de 35, dan hebben die personen voorrang bij de eerstvolgende bijeenkomst.
Dat aanmelden gebeurt tot nu toe via de privé-mails van de contactpersonen (van de activiteiten) en niet iedereen vindt dat prettig en is strijdig met privacywet.
Daarom zal er binnenkort voor iedere activiteit nieuwe e-mailadressen komen die niet naar de contactpersonen verwijst maar naar het soort activiteit.
De nieuwe e-mailadressen zie je binnenkort op iedere poster, te zien op de website van WeZoDo, Facebook en Instagram. Hou het dus goed in de gaten.

Vanwege weinig opkomsten wordt commissie De Oorsprong (creatieve activiteiten) voorlopig stil gezet. Hopelijk wordt het later bij hernieuwde belangstelling weer opgestart.

Het ligt in de planning om vanaf 1 september het aantal activiteiten op het Gebarenplein uit te breiden.
Welke dat zijn zie je straks op de website, Facebook en Instagram.

De nieuwsbrieven worden verzonden naar de personen, die zich hiervoor hebben aangemeld via de website. (www.wezodo.nl)
En aanmelden is nog steeds mogelijk.
Maar iedereen kan de nieuwsbrieven ook lezen op de website.
Bovendien kun je daar ook je reacties kwijt.Deel deze pagina:
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann