Lettergrootte:

Wat is er aan de hand met WeZoDo?

Het is normaal dat er tijden zijn van opkomsten en neergangen maar wat er momenteel bij WeZoDo aan de hand is, is wel meer dan zorgelijk.
WeZoDo verkeert in een neerwaartse spiraal en het lukt maar niet om het tij te keren.
Aantal opkomsten keldert, soms worden de activiteiten geannuleerd en de motivatie van de vrijwilligers neemt af. En jongeren werven blijkt moeilijker dan gedacht.
Het bestuur met hun adviseur Walter Jong is onderbemand en het is tot nu toe niet gelukt om de openstaande plekken binnen het bestuur in te vullen.
Daarom kan het bestuur zich alleen nog meer bezig houden met de lopende zaken en slechts dankzij inzet van enkelen kan WeZoDo blijven draaien.
Maar het wordt hen soms ook te veel en het is duidelijk dat zoiets op termijn niet volhoudbaar is. En wat als die enkelen er ook de brui aan geven?
Dan zouden de deuren van het Gebarenplein zomaar kunnen sluiten.
In feite is de situatie waarin WeZoDo momenteel verkeert onbegrijpelijk, zeker na alle woede om de vanuit gemeente Zoetermeer geplande sluiting van het Gebarenplein en enthousiasme omtrent de koop waardoor WeZoDo op het Gebarenplein kan blijven. Toen zag de toekomst er hoopvol uit, zeker de eerste maanden na de aankoop, maar nu?

De belangrijkste vragen zijn: Waar en waarom is het fout gegaan? Gaan we er nog iets aan doen of blijven we wachten op betere tijden?
Een ding staat vast: Niets doen en voortmodderen is geen optie.
We moeten op zoek gaan naar antwoorden.
Dat kan alleen door met z’n allen (achterban) open en constructief te gaan praten.
Want het gaat hier om het belang van WeZoDo en daarmee ook het belang van alle doven in Zoetermeer en omgeving.
Het is nog niet te laat maar het uur U is aangebroken!Deel deze pagina:
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann