Lettergrootte:

Aan de praat met Walter Jong

Zijn naam is Walter Jong, 51 jaar, geboren in Leiden en woont in Zoetermeer samen met Lida van Ooijen en haar dochter Tamara.

Vanwege slechthorendheid heeft hij op Effatha gezeten en heeft daar opleiding LTS gevolgd. Daarna heeft Walter opleiding MBO, primaire en secundaire orthopedie gevolgd. Zijn eerste baan was industriële naaimachine-monteur, later werd hij orthopedische instrumentenmaker bij Anna Kliniek BV en na diversen overnames kwam hij uiteindelijk terecht bij LIVIT Orthopedie BV waar hij nog altijd werkzaam is.
Via het volgen van opleidingen en cursussen groeide hij door van orthopedische instrumentenmaker tot technical application manager.In zijn jonge jaren was hij lid van schaakvereniging Revanche. Doordat hij namens Revanche zitting nam in de toenmalige clubbelangen kwam hij voor het eerst in aanraking met WeZoDo.

In het jaar 1991 werd hij vrijwilliger bij WeZoDo als barmedewerker. Daarnaast was hij ook actief als lid van feestcommissie en anno 1994 was Walter penningmeester tijdens de Werelddovendag in Zoetermeer. Walter richtte medio 1995 commissie Inpakken en Wegwezen op, een soort reisbureau, die dagtochtjes en weekenduitjes voor doven organiseerde. Nadien nam hij een stapje hogerop en werd hij als plaatsvervangend bestuurslid bij CSA (Culturele Sociale Activiteiten) voor het eerst onderdeel van het bestuur.

Hij groeide door tot vicevoorzitter om kort daarna met een kleine onderbreking als penningmeester voorzitter te worden.
In 2000 was hij betrokken bij fusie tussen voormalige stichting Weldorijn en WeZoDo en in 2001 met oprichting van, helaas ter ziele gegane Omni Sport Vereniging WeZoDo. In zijn totaliteit is Walter nu 28 jaar vrijwilliger waarvan 18 jaar in het bestuur.

Zijn grootste teleurstelling was het ontdekken van fraude in 2005 door de toenmalige penningmeester. Sindsdien is Walter nauw betrokken bij de financiën van WeZoDo en ontwikkelde hij een beveiligingssoftware tegen fraude. Hij vindt het belangrijk om de financiën van WeZoDo gezond te houden want een stabiele financiële basis ziet Walter als een stevig fundament voor de toekomst.

Het mooiste in de geschiedenis van WeZoDo vond hij de verhuizing van het oude Gebarenplein (Nicolaasplein) naar de nieuwe Gebarenplein (5 mei-straat) en uiteraard de koop van het Gebarenplein.

Op het moment vervult Walter naast zijn voorzitterschap diversen functies zoals boekhouder bij gebrek aan penningmeester, bij ICT en is Walter verantwoordelijk voor de beveiliging van het Gebarenplein. Daarnaast fungeert Walter steeds als een vraagbaak voor iedereen. Dit alles kost hem gemiddeld 15 uur per week.

In 2016 werd Walter, gelukkig met weinig gevolgen getroffen door beroerte. Dat zette hem met beiden benen op de grond en realiseerde hij dat hij meer rekening moet houden met zichzelf. De steeds toenemende werkdruk, familiaire- en privé verantwoordelijkheden en werk bij WeZoDo levert Walter echter steeds meer stress, lichamelijke klachten en tijdsdruk op.

Walter realiseert zich dat het onverantwoord is om op hetzelfde voet door te gaan en dat hij aan zijn gezondheid moet denken en prioriteiten moet stellen. En die liggen bij zijn thuissituatie, familie en werk. Dat houdt in dat Walter met grote moeite heeft moeten beslissen om zich na de algemene jaarvergadering op 12 april niet meer als voorzitter herkiesbaar te stellen.

Vanwege zijn ervaringen en verdiensten betekent zijn besluit een groot verlies voor WeZoDo maar we dienen er respect en begrip voor te hebben. En dankbaar te zijn voor zijn inzet in de afgelopen jaren.Deel deze pagina:
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann