Lettergrootte:

Oud vrijwilliger WeZoDo koninklijk onderscheiden

Het heeft Zijne Majesteit de koning behaagd om 71-jarige Hans Dirksen tot lid van de Orde van Oranje-Nassau te benoemen.
Burgemeester René Veerhulst van gemeente Ede reikte op vrijdag 14 februari de Koninklijke onderscheiding uit aan de doofblinde Hans.

De uitreiking vond plaats tijdens een informatiebijeenkomst op de Gelderhorst, centrum voor de oudere doven over “Welke praktische problemen komen doofblinden tegen tijdens de participatie in de maatschappij”.
Hans kreeg de onderscheiding omdat hij ondanks zijn beperkingen de afgelopen 55 jaar zich met hart en ziel heeft ingezet voor zijn lotgenoten.
Zo was Hans meer dan 40 jaar bestuurslid van schaakclub VoDoPi (Voorburgs Doven Pion) en als zodanig betrokken bij het wel en wee van stichting Sociaal Cultureel en Recreatief Centrum voor Doven in Voorburg (nu HaWeDo).
Ook was Hans ruim 10 jaar lid van commissie “De Vierhanden” met als doelgroep doofblinden bij stichting Welzijn en Zorg Doven Zuid Holland (WeZoDo).
Daarnaast was hij meer dan 15 jaar bestuurslid bij de Helen Keller Stichting, een organisatie voor doofblinden en was hij een aantal jaren docent vierhandengebarentaal (communicatiemiddel voor doofblinden). e van Oranje-a
Verder was de Hans ruim 10 jaar vrijwilliger op de Hogeschool van Utrecht waar hij assistent-docent opleiding leraar en tolk Nederlandse Gebarentaal was.
Bij de Gelderhorst in Ede, waar Hans woont, is hij op het moment vrijwilliger en lid van de cliëntenraad. Als vrijwilliger is hij betrokken bij de onderdompelingscursus en de cursus tactiele gebaren. Verder heeft hij een ontwerp gelanceerd voor het verbeteren van de bewegwijzering voor de doofblinde bewoners in de gebouwen.
Al met al is het een indrukkwekkende lijst aan vrijwilligerswerk en de koninklijke onderscheiding komt hem dan ook zeer terecht toe.
En WeZoDo, ook aanwezig bij de feestelijke gebeurtenis, feliciteert oud-vrijwilliger Hans Dirksen met de prachtige en verdiende onderscheiding.Deel deze pagina:
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann