Lettergrootte:

Open Nederlandse snelschaaktoernooi op het Gebarenplein

Het schaaktoernooi was op 18 mei en er waren meer deelnemers dan verwacht, namelijk 15, bestaande uit zowel leden als niet-leden.
Ze werden ingedeeld in twee groepen (A en B) naar de sterkte van de deelnemers.

Na welkomstoespraak door Wim Maljers namens de Revanche en KNDSB en uitleg over de wedstrijdregels begon het toernooi.
Een van de regels was spelen met 10 minuten bedenktijd en dat maakt het lastig want door die korte tijd kwamen ze vaak in tijdsnood met als gevolg maken van zetfouten en het wedstrijd verliezen.

Het wedstrijdverloop was spannend en op het eind was het niet duidelijk hoe de standen eruit zagen. Maar dankzij het berekenen van systeemspunten door de wedstrijdscheidsrechter lukte dat toch.

Bij groep A is de eerste plaats bestemd voor Dick Vons, die zich daarmee kroonde tot Nederlandse kampioen snelschaken. Marco Zwanenburg moest zich tevreden stellen met tweede plaats en Wim de Heer werd de derde.

Bij groep B was de eerste plaats voor Frank Veugen. De tweede voor Jess Rosmolen. Walter Jong sloot de rij af door als derde te eindigen.

Dankzij de leiding tijdens het toernooi door Hans Johannesen en Marco Zwanenburg verliep het toernooi goed en de komst van een paar belangstellenden verhoogde de sfeer.

Een en al concentratie tijdens het schaken.Deel deze pagina:
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann