Lettergrootte:

Open monumentendag op het Gebarenplein

Afgelopen 12 september nam WeZoDo, na gevraagd te zijn door comité Open Monumentendag deel aan de Open monumentendag en dag van de architectuur met als thema oude scholen van vroeger.
De reden van de vraag was, dat WeZoDo is gehuisvestigd in een voormalige kleuterschool Kleutervreugd uit 1959.
Het gebouw was uniek in zijn bouwstijl omdat er sprake was van toenmalige (nieuwe) vorm van scholenarchitectuur zoals dat gebruikelijk was in de jaren zestig.
Wat ook bijzonder is, is dat het huidige gebouw aan de buitenzijde qua architectuur op een afgebrande deel na en een aanpassing nagenoeg intact is gebleven en als zodanig waard is om te bezichtigen.

Er waren middels posters ook foto’s te zien uit het verleden.
Van de gelegenheid maakte WeZoDo slim gebruik om de gebarentaal te promoten door het houden van 3 workshops.
Dit in combinatie met de stijgende populariteit van de gebarentaal dankzij het tolken tijdens de persconferentie in verband met coronacrisis.
Om bekendheid aan die dag te geven werd er twee keer gereclameerd in het plaatselijke streekblad waarbij de nadruk werd gelegd op de workshops.
En dat heeft tot resultaat geleidt want behoorlijk wat mensen kwamen erop af.

Ze kregen uitleg over de gebarentaal, waren in gelegenheid om vragen te stellen en kregen na afloop een folder mee voor deelname aan de gebarencursus waarvan tot dusver een persoon zich heeft opgegeven.
Maar niet alleen de workshops trokken belangstelling want er waren ook mensen die belangstelling hadden voor het gebouw en een rondleiding kregen.
Het was een dag om met tevredenheid op terug te kijken.

 

 

 

 Deel deze pagina:
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann