Lettergrootte:

MuteSounds festival bezorgt doven en horenden een onvergetelijke dag

Corrie Tijsseling: “MuteSounds maakt de dovengemeenschap zichtbaar. En dat is nodig, want de Nederlandse gebarentaal is nog steeds geen officieel erkende taal.”

Sipke Jan Bousema: “De dovengemeenschap moet altijd een stapje harder zetten. Het wordt tijd dat de horende gemeenschap ook een stap richting de doven doet. “

Alan Bredenhorst, producent van MuteSounds: ”Festivals zouden meer toegankelijk moet zijn voor doven en slechthorenden. En dat is met kleine aanpassingen al mogelijk.”

Saïd Jamal: ”MuteSounds laat ons als doven en slechthorenden ervaren dat festivals ook voor ons toegankelijk kunnen zijn en daarom ben ik er trots op dat ik medewerker ben van dit festival.”

Uniek festival met onverwachtse ontmoetingen
Het MuteSounds festival is uniek, omdat dit het enige festival is dat volledig toegankelijk is voor doven en slechthorenden, en voor horenden ook een bijzondere belevenis is. Het MuteSounds festival heeft dit jaar een grote stap gemaakt door een samenwerking aan te gaan met de Pier op Scheveningen: een nieuwe en bijzondere locatie voor een bijzonder festival. Overdag bezochten 16.700 mensen het festival en op het afsluitende avondfeest waren ruim 500 bezoekers.

Het MuteSounds festival staat al jaren bekend om het heerlijke festivalgevoel en de verrassende programmering die voor doven en slechthorenden volledige toegankelijk is. Dit jaar zette de organisatie echter nog veel meer in op onverwachtse ontmoetingen tussen doven en horenden, op het prikkelen van álle zintuigen en op een uitgebreide festivalprogrammering met meer dan 40 verschillende activiteiten! Daarnaast was er verrassend rondlopend entertainment, volledig toegankelijk muziekprogrammering door het visualiseren van alle live acts en activiteiten die gericht waren op ervaren, elkaar ontmoeten en vooral ook zelf actief meedoen. De bezoekers konden lasergamen op het dak van De Pier, creatief sporten op het strand, eten en drinken bestellen in gebarentaal, zich laten verwennen, dansen, workshops volgen, hun favoriete geur ontdekken nog veel meer.

Reactie van bezoeker: “Ongekend wat een feest. Bedankt MuteSounds voor deze onvergetelijke dag.”

Prikkelen van alle zintuigen
In Nederland kunnen circa 1,5 miljoen mensen niet (alles) horen, ondervinden 500.000 Nederlanders in het dagelijks leven hinder door gehoorverlies en zijn er ongeveer 30.000 mensen doof of zwaar slechthorend. In het uitgaansleven, op festivals en bij culturele evenementen is het niet vanzelfsprekend om rekening te houden met de beperking van doven en slechthorenden. Daarom organiseert Stichting MuteSounds jaarlijks het MuteSounds festival. Voor vele doven en slechthorenden is MuteSounds elk jaar weer bijzonder, doordat de organisatie ervoor zorgt dat het festival door hen optimaal kan worden beleefd. Voor horenden is MuteSounds echter ook een bijzondere ervaring, omdat de focus ligt op alle zintuigen. Het MuteSounds festival toverde de Scheveningse Pier om tot een zintuigenprikkelend festival voor alle doelgroepen en leeftijden.

Met dank aan
MuteSounds 2016 is mogelijk gemaakt door steun van onder andere De Pier, de gemeente Den Haag, Fonds 1818, NSGK, Stichting Boschuysen, het VSB Fonds, de Janivo Stichting, Hermusfonds, Kinderfonds Dusseldorp, TREIN 8.28 H.IJ.S.M., Mr. August Fentener van Vlissingen en Stichting Theodora Boasson.

MEER INFORMATIE
Kijk op onze website mutesounds.nl en volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke acties: facebook.com/mutesoundsDH, twitter.com/mutesoundsDH en instagram.com/mutesoundsdh

Corrie Tijsseling en Sipke Jan Bousema knippen lint door.
corrie-tijseling-en-sipke-jan-bousema-knippen-lint-door

Opening MuteSounds festival
opening-mutesounds-festivalDeel deze pagina:
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann