Lettergrootte:

Invloed coronavirus op WeZoDo

Momenteel is er sprake van wereldwijde epidemie, een pandemie door corona-uitbraak. De gevolgen hiervan zijn ernstig. Er is momenteel een situatie die niemand eerder heeft meegemaakt maar die van grote invloed is op iedereen, zowel privé als in zijn of haar werk. Die verder ook grote gevolgen heeft op de economie en het hele maatschappelijke functioneren.
Het zijn verwarrende, angstige en onzekere tijden en niemand weet hoelang dat gaat duren. Om het virus te bestrijden heeft de overheid, zolang er geen vaccin tegen deze ziekte is, gekozen voor gedoseerde opbouw van groepsimmuniteit en hiervoor maatregelen getroffen die iedereen in het land aangaan. Een ervan is het verbieden van grote bijeenkomsten. En die duurt tot 6 april aanstaande.
Een van de kwetsbare doelgroepen, die meer dan anderen vatbaar zijn voor het coronavirus zijn de ouderen en omdat er relatief veel ouderen bij WeZoDo komen heeft het bestuur besloten om de deuren van het Gebarenplein voorlopig te sluiten tot en met 6 april.

Voorlopig omdat niemand weet hoe de situatie zich verder ontwikkeld.
Er bestaat een reële kans, dat de periode wordt verlengd wat inhoudt dat het Gebarenplein nog langer zijn deuren gesloten moet houden.
De sluiting is vervelend, vooral voor de doven en slechthorenden die het Gebarenplein zien als een ontmoetingsplek voor sociale contacten en bereikbare activiteiten. Daarnaast wordt de organisatie ontregeld, de activiteiten moeten opgeschoven of afgezegd worden. En er blijven veel vragen over waarop niemand een antwoord kan geven.
Het enige wat we kunnen doen is gehoor te geven aan de door overheid gestelde maatregelen. Enkel door een solidaire houding van iedereen kan het coronavirus worden ingedamd. En verder moeten we oog hebben voor de medemens en vooral voor de ouderen en kwetsbaren.
Blijf positief en laten we hopen dat deze misère binnen afzienbare tijd achter de rug is. Een ding staat vast: De wereld zal hierna nooit meer hetzelfde zijn.Deel deze pagina:
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann