Lettergrootte:

Internationaal schaaktoernooi bij WeZoDo

Op zaterdag 16 maart was het Gebarenplein het decor van een bijzonder internationaal schaaktoernooi. Dit ter ere van Gerrit Westerveld die veel heeft betekent voor het schaken onder doven en slechthorenden.

Gerrit, onderscheiden als lid van de orde van Oranje Nassau, erelid van KNDSB (koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond) en erevoorzitter van de werelddovenschaakbond (ICCD) overleed op 22 augustus 2017 op zijn 86-jarige leeftijd.
Vanwege zijn grote verdiensten op schaakgebied zowel in Nederland als in het buitenland werd er op het Gebarenplein een internationaal herdenkingstoernooi georganiseerd.

Prominenten van ICCD (ondersteunde het toernooi financieel), besturen van KNDSB en WeZoDo, de vrouw van Hans (Hilly) en de kinderen waren uitgenodigd om het toernooi bij te wonen. De aanwezigheid van veel belangstellenden gaf het toernooi een mooie glans.

Na toespraken, een minuut stilte ter ere van Gerrit, startte Hilly het toernooi door een zet te geven. Het toernooi met 20 schakers ging over totaal 11 ronden en verliep spannend en de winnaar werd schaakgrootmeester Serguei Salov uit Hamburg, de goede tweede was Myronenko Natalya, een jonge schaakster uit Oekraïne en Philip Gardner uit Verenigd Koninkrijk legde beslag op de derde plaats.

Na de prijsuitreikingen werden er dank- en herinneringstoespraken gehouden en had men de gelegenheid om oude foto’s van Gerrit Westerveld te bekijken.

Rond 18.00 uur vertrokken de aanwezigen weer, allen met een mooie herinnering aan de geslaagde dag.

Bekijk de foto’s van deze dag!Deel deze pagina:
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann