Lettergrootte:

Gesprek over verduurzaming

Laatst hadden de leden van werkgroep “Verduurzamen het Gebarenplein” een gesprek met de twee adviseurs van Sesam-academie om een plan van aanpak bij het verduurzamen vast te stellen.

Onze voorkeur is om in een keer alles aan te pakken maar dat is niet reëel. Want qua fondsenwerving heeft een stappenplan (deel voor deel aanpakken van de plannen) meer kans van slagen.
Met andere woorden: WeZoDo moet een prioriteitenlijst samenstellen.
Nadeel is, dat er jaren overheen gaat.

Na overleg kwamen wij tot conclusie, dat het belangrijk is dat het binnen het Gebarenplein aangenaam en comfortabel moet zijn voor de bezoekers. In de winter voelt iedereen kouwe lucht binnenstromen, tijdens het warme zomerdagen is het binnen bloedheet. Bovendien verkeren de buitengevels in niet al te beste staat. Verder staat in het beleidsplan dat we het Gebarenplein een betere (modernere) uitstraling moeten geven. Conclusie is, dat de eerste stap moet zijn om de buitengevels te vervangen door nieuwe met uiteraard isolatieglas en het isoleren van het dak.

Voor deze plannen zijn er subsidiemogelijkheden aanwezig, vooral als ze samengaan met het bevorderen van de sociale cohesie. En hopelijk heeft een mooi, aangenaam en comfortabel Gebarenplein een positieve invloed op toeloop/komst andere doelgroepen.
Bijkomende voordeel is dat de energiekosten sowieso omlaag gaan.

Als we klaar zijn met de eerste stap, dan gaan we verder met de tweede.
En zo gaan we stapsgewijs verder.Deel deze pagina:
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann