Lettergrootte:

Gesprek met Ipse de Bruggen

Afgelopen woensdag 12 maart had PR (Public relations) een gesprek Corinne Wagenaar en Wendy van der Boom van Ipse de Bruggen, een zorgorganisatie voor mensen met een (licht) verstandelijke en/of meervoudige beperking.

Corinne en Wendy zijn beiden werkbegeleider/coach en verantwoordelijk voor het soepel verlopen van communicatie tussen hun cliënten en de (horende) personeel van dagbesteding waar hun cliënten “te werk” worden gesteld. Het gesprek ging over de mogelijkheid om mensen met een verstandelijke beperking als vrijwilligers bij WeZoDo te betrekken, dit in het kader van het beleidsplan.

Er wordt gedacht aan het verrichten van bardiensten, serveren of opruimmogelijkheden bij bepaalde activiteiten of gelegenheden.
Ipse-bruggen ziet daar wel kansen in maar heeft op het moment geen cliënten beschikbaar. Maar het zal zeker ter sprake worden gebracht. Zodra er iemand vrijkomt, dan wordt er gepolst of die persoon er oren naar heeft. En zo ja, dat wordt WeZoDo ingeschakeld.

Indien het doorgaat, is aanwezigheid van vertrouwensrelatie en goede communicatie tussen WeZoDo en de cliënten belangrijk. Want begeleiding is vanuit kostenoogpunt alleen mogelijk bij minimaal 6 cliënten. Verder moet WeZoDo een contract van Ipse de Bruggen ondertekenen inzake eventuele aansprakelijkheid.
Indien het doorgaat, levert WeZoDo een bijdrage aan maatschappelijke verantwoording.Deel deze pagina:
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann