Lettergrootte:

Gebarentaal stijgt in populariteit

Dankzij het inzetten van een doventolk tijdens de persconferentie over coronavirus in de persoon van Irma Sluis is een groot deel van Nederland bekend geraakt met de gebarentaal.

En dat heeft het belangstelling om een opleiding tot doventolk te volgen aangewakkerd want Hogeschool Utrecht waar die opleiding wordt gegeven verwacht substantieel meer aanmeldingen.
Het is een pittige opleiding, die 4 jaar duurt op Hbo-niveau.
Maar natuurlijk zijn er ook mensen, die het gebarentaal interessant vinden en bij wie tijdens het kijken naar Irma de ogen zijn opengegaan en omdat zij op de ene of andere manier contact hebben met doven en voor goede communicatie ook de gebarentaal op een simpelere manier willen leren.
En die mogelijkheid is aanwezig bij de meeste welzijnsinstellingen voor doven zoals WeZoDo. Heb je belangstelling of behoef je meer informatie, ga dan naar www.wezodo.nl en klik op cursussen. Daar vind je uitgebreidere informatie en kun je je ook aanmelden voor het volgen van gebarencursus.
De gebarencursussen worden klassikaal gegeven maar op het moment staat het stil i.v.m. coronacrisis maar als je belangstelling hebt, kun je je nog steeds aanmelden.Deel deze pagina:
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann