Lettergrootte:

Gebarencontactavond

Haar naam is Sigrid Joosten en zij was onlangs een van de deelnemers tijdens de gebarencontactavond.
De redenen voor haar om die avond bij te wonen was dat zij de gebarentaal heel intrigerend en interessant vindt.
En bovendien vindt ze het ook leuk.
Hieronder lezen jullie haar verslag over de gebarencontactavond.

 

 

 

 

Verslag van Sigrid
Op 14 augustus 2020 ben ik aanwezig geweest op de “Gebarencontactavond” van WeZoDo o.l.v. Soraya Luijks. Vanwege het lekkere zomerweer was er buiten, voor het gebouw, een soort terras opgezet (met voldoende afstand tussen de stoelen als gevolg van de geldende Coronaregels) waar we heerlijk konden zitten.
Bij aankomst vertelde Soraya (met behulp van ondersteunende gebaren) dat we aan de bar een drankje konden kopen. Er druppelden langzaamaan deelnemers voor de contactavond binnen en wat (dove) bezoekers van de gebarenpubavond. Er was ook een stagiaire aanwezig van de opleiding Doventolk NGT. De sfeer was heel gezellig en informeel.
Toen iedereen aanwezig was, begon Soraya de bijeenkomst door iedereen (in totaal 4 deelnemers) zichzelf voor te laten stellen en daarna leerde Soraya ons tellen tot 70. Die kennis konden we vervolgens gebruiken in een telspelletje. Ik haalde steeds het getal 3 en 8 door elkaar maar de ontspannen sfeer en de fijne reacties van Soraya geven een gevoel dat je best foutjes mag maken, dat was helemaal niet erg. Het spelletje zorgde er bij mij tevens voor dat het ijs gebroken was. Bij binnenkomst durfde ik niet terug te gebaren naar Soraya omdat ik bang was om “met mijn handen te praten”, maar later voelde het juist heel leuk om te gebaren.
Daarna had Soraya een “carrousel” voor ons op de planning. Allerlei gebarenspelletjes die we, na een korte en duidelijke uitleg, in tweetallen konden spelen. Je mocht het spelletje dat je wilde spelen zelf uitkiezen. We hebben de gebaren geoefend voor een aantal kleuren door vlaggen aan de ander te beschrijven, dat de ander dan moet tekenen wat jij zegt/beschrijft. Als tweede spelletje kozen we een landen/hoofdsteden memoryspelletje.
Om 22.00 uur gaf Soraya aan dat het officieel aangelopen was, maar dat je ook nog mocht blijven hangen. Twee deelnemers zijn, na het opruimen van de tafels en stoelen, naar huis gegaan en de rest van de aanwezigen is tot een uurtje of 00.30 uur gebleven geloof ik! We hebben toen aan de bar nog lekker staan kletsen met de (dove) bezoekers van de gebarenpubavond. Soraya heeft veel vertaald, omdat ik bij lange na niet alles kon verstaan. Dat vond ik als beginneling erg leuk en ik heb ook weer wat meer opgepikt van de dovencultuur. Het was ontzettend gezellig en zéker voor herhaling vatbaar! Dus wellicht tot ziens bij één van de volgende gebarencontactavonden.

 

 Deel deze pagina:
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann