Lettergrootte:

Dove kinderen zijn super verhalenvertellers

 

LeesVertelWedstrijd poster_mailversie

Waarom de LeesVertelwedstrijd?

Voor dove en zwaar slechthorende kinderen is lezen een pittige opgave. De schrijftaal begrijpen is lastig als je de taal niet kunt horen. Daarbij heeft gebarentaal een andere woordvolgorde dan de gewone schrijftaal. Het is dus extra moeilijk om een tekst in schrijftaal voor te dragen in gebarentaal. Om die reden heeft Stichting Woord en Gebaar een spannende talentenjacht voor dove en slechthorende kinderen in het leven geroepen: de Nationale LeesVertelwedstrijd.

Alle dove en slechthorende kinderen kunnen dit jaar meedoen

Voorheen werden op diverse dovenscholen in Nederland schoolfinales georganiseerd, waar de finalisten voor de Nationale LeesVertelwedstrijd werden gekozen. Omdat steeds meer dove en slechthorende kinderen op een reguliere basisschool terechtkomen, waren er andere voorrondes nodig om ook hen een kans te geven om mee te doen. Demi, 11 jaar:Ik zit op het reguliere onderwijs. Ik ben zo blij dat ik dit jaar mag meedoen!”

Deelnemers

Dit jaar heeft een record aantal kinderen zich aangemeld voor de LeesVertelwedstrijd, door een kort filmpje in te sturen, waarin ze een stukje uit hun favoriete boek voordroegen in Nederlandse Gebarentaal (NGT). De ingezonden filmpjes werden bekeken door een vakjury, die de beste talenten uitkoos. Deze kinderen gingen vervolgens naar bootcamps door het hele land, waar zij extra getraind werden om hun verhaal nog mooier voor te dragen in gebarentaal. De bootcamps eindigden met het opnemen van nieuwe filmpjes, die sinds 1 mei online staan. Benieuwd naar de filmpjes? Via de website www.leesvertelwedstrijd.nl zijn ze te bekijken en kan je stemmen op jouw favoriete verhalenverteller!

Finale

Op basis van de online stemmen en het vakkundige besluit van de jury gaan er tien kinderen door naar de finale. Deze tien finalisten worden op 28 mei als supersterren onthaald in Theater de Meervaart in Amsterdam, waar ze gaan strijden om de titel ‘Superster verhaalverteller 2016’. De andere talenten die de finale niet gehaald hebben krijgen een andere spannende rol tijdens de spetterende show. De rode loper ligt uit, er zijn allerlei leuke activiteiten en de beroemde kinderboekenschrijver Paul van Loon zal aanwezig zijn om alle kinderen te feliciteren en boeken te signeren. Wil je naar de spannende en vooral ook gezellige LeesVertelwedstrijd dit jaar? Meld je dan op onze website gratis aan als bezoeker om zeker te zijn van een plekje in het theater.

Finale LeesVertelwedstrijd 2015.2

Paul van Loon

 

 Deel deze pagina:
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann