Lettergrootte:

Den Haag een stap verder dan Zoetermeer


In de vorige nieuwsbrief hebben jullie kunnen lezen, dat de fractie Zo! Zoetermeer gemeente Zoetermeer maant om voort te maken met het zoeken naar de mogelijkheid om de raads- en commissievergaderingen die op de televisie wordt uitgezonden van ondertiteling te voorzien wat een uitkomst zou zijn voor doven en slechthorenden.

Wat betreft Den Haag, nog dit jaar komt er een proef om de vergaderingen van de gemeenteraad live te ondertitelen. Het systeem moet volgend jaar dan goed werken.
Kortom, dan Haag is een stap verder dan Zoetermeer.

Dat is te danken aan D66-raadslid Daniël Scheper, die zelf dove ouders heeft.
Daniël wees de gemeenteraad erop, dat vanaf september 2020 de gemeenten verplicht zijn om de raadsdebatten voor doven en slechthorenden toegankelijk te maken. Hij vindt het belangrijk dat iedereen kan volgen waarover de raadsleden met elkaar praten en welke besluiten er worden genomen.

En dat er niemand wordt uitgesloten. Want hoe meer mensen toegang hebben tot het publieke debat, hoe beter dat is voor de stad.
Het Haagse presidium, een vertegenwoordiging van 5 leden uit de gemeenteraad is het met Daniël Scheper eens.
De raadsvergaderingen zullen worden uitgezonden door Den Haag TV en met die lokale zender wordt bekeken hoe de ondertiteling kan worden gerealiseerd.Deel deze pagina:
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann