Lettergrootte:

Burendag teleurstellend


Op 28 september laatstleden werd er op het Gebarenplein een burendag georganiseerd. De slogan van die dag voor WeZoDo was “Maak kennis met doven en gebarentaal”. Dit met de bedoeling om meer bekendheid voor dovenwereld en contacten met de omgeving (de buren) te verkrijgen.

De velen vrijwilligers hebben hun mouwen opgestroopt om alles in gereedheid te brengen. Vanwege het slechte weer ging de geplande buitenactiviteiten niet door en moesten de kramen naar binnen. Maar het Gebarenplein zag er van binnen leuk ingedeeld uit.

Wat er te zien was, was heel divers. Creatieve dingen, postzegels, gebarenmarkt en het belangrijkste was uiteraard de gebarenkraam. Daar is allerlei info voorhanden om gebaren te leren. Er was ook gelegenheid om aan spelletjes mee te doen. En de bar was open.

Om van de dag een succes te maken werd er actief propaganda gevoerd, ook via de media en de omgeving werd via een rondschrijven op de hoogte gebracht. Het optreden van popkoor Alive buiten onder een tent trok aardig wat bekijks maar na afloop vertrokken de mensen weer zonder moeite te nemen het Gebarenplein van binnen te bekijken ondanks het uitnodigende spandoek.

De dag verliep teleurstellend want er kwamen slechts 4 mensen naar binnen. De vraag is: Waarom lukt het niet om de buurtbewoners te bereiken? Is de drempel om te communiceren met de doven te hoog? Of speelde het slechte weer (het regende de hele dag) een rol?

Omdat ook de opkomsten bij de demonstraties van de naastgelegen budoschool Yotosama zwaar tegenvielen, houden we het maar op de slechte weer. Een schrale troost was, dat de mensen die hebben meegewerkt aan het tot stand komen van de burendag onderling toch wel een leuke dag hebben gehad en van barbecue hebben genoten.

Maar dat doet de bovengenoemde slogan geen eer aan en vanwege de teleurstelling sloot het Gebarenplein eerder dan gepland zijn deuren.Deel deze pagina:
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann