Lettergrootte:

Bestuursprobleem WeZoDo

Er hebben zich geen kandidaten gemeld om Walter op te volgen als voorzitter. Voeg daaraan toe dat er ook een vacature is voor het penningmeesterschap, dan betekent het dat het dagelijks bestuur uit nog maar een lid bestaat, namelijk de secretaris. Dat brengt gevolgen met zich mee ten aanzien van het beslissingsrecht bestuur.

Dat houdt in dat het bestuur over nieuwe zaken geen beslissingen mag nemen en zich alleen kan richten op de lopende zaken.
Kortom, WeZoDo staat dan stil en nieuwe ontwikkelingen kunnen niet ten uitvoer worden gebracht. Het moment, juist nu het beleid bij WeZoDo moet worden vernieuwd en met het oog op verduurzaming, komt niet goed uit.

Blijft deze situatie lang voortduren, dan kan WeZoDo serieuze problemen krijgen. Een voorzitter of penningmeester vinden blijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. Als alternatief kan de bestuursvorm wellicht worden gewijzigd.

Zoals het opzetten van een paar werkgroepen met hun eigen verantwoordelijkheden op hun eigen gebieden zonder een voorzitter, secretaris en penningmeester. Er moet dan goed worden gekeken of stichting-regels zoiets toestaat en of dat geen gevolgen met zich meebrengt ten aanzien van subsidies en fondsenwervingen. Vooralsnog wordt er naar gestreefd om de openstaande vacatures bij dagelijks bestuur in te vullen.Deel deze pagina:
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann