Lettergrootte:

Afscheid van MBO in Zoetermeer met reünie

MBO Kentalis Zoetermeer

ZOETERMEER – Het MBO van Kentalis Onderwijs Zoetermeer, voorheen Effatha BBO, stopt na ongeveer 25 jaar eind dit schooljaar. Na vele jaren BBO en later MBO is de belangstelling te klein geworden voor deze zeer specialistische vorm van middelbaar beroepsonderwijs (mbo) voor leerlingen die doof of slechthorend zijn.

Leerlingen gaan nu door de Wet op Passend Onderwijs bij hen in de buurt naar een mbo, waar ze ondersteuning krijgen via de Ambulante Dienstverlening van bijvoorbeeld Kentalis. Het MBO van Kentalis Onderwijs Zoetermeer, dat voortgezet speciaal onderwijs is, telt op dit moment vijf leerlingen.

Het sluiten van het MBO heeft voor de medewerkers geen rechtstreekse gevolgen, zij zullen herplaatst worden binnen de sector onderwijs van Kentalis.

Reünie

Om het afscheid van het MBO waardig te laten zijn, organiseert de school een reünie op zaterdag 18 juni tussen 14.00 en 17.00 uur Met alle oud-leerlingen, die uit de Randstad en daarbuiten kwamen, en alle oud-collega’s wil het MBO graag nog een keer terugkijken op de voorbij jaren. Het programma van deze middag bestaat vooral uit een gezellig samen zijn en ophalen van veel herinneringen. Voor de reünie bij Kentalis Onderwijs Zoetermeer aan de Meerzichtlaan 300 – 302 in Zoetermeer kunnen belangstellenden zich tot en met 15 mei digitaal aanmelden via de website van Kentalis (kijk onder agenda).Deel deze pagina:
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann