Lettergrootte:

Aan de praat met Rob

Zijn volledige naam is Rob van der Zeeuw.
55 jaar geleden kwam hij ter wereld in Leiden waar hij ongeveer 10 jaar heeft gewoond.
Nadien verhuisde hij naar Zoetermeer waar hij nog steeds tot zijn tevredenheid woont.
Op het moment is Rob vrijgezel na eerder gescheiden te zijn.
Hij kan nog niet zeggen of hij een nieuwe relatie wil. Rob heeft een voorkeur voor in eerste instantie een vriendschap en mocht er toevallig een vonk overspringen, dan behoort een latrelatie tot de mogelijkheid. Maar dat is voor hem nu toekomstmuziek.

Een paar jaar terug kampte Rob met gezondheidsproblemen.
Zo had hij hartproblemen, diabetes en overgewicht.
Het was voor hem een wake-up call. (wakker geschud).
Sindsdien heeft hij zijn levenswijze aangepast.
Rob woog eerst 105 kilo en dankzij sporten (fitness), aangepaste voeding en medicijnen is hij afgevallen tot 85 kilo en heeft Rob geen gezondheidsproblemen meer. Kortom, Rob voelt zich op het moment goed en gelukkig.
Sporten op een sportschool is vanwege Corona nu niet mogelijk en om toch actief te blijven gaat hij regelmatig wandelen en fietsen.

Ook probeert Rob niet te lang stil te zitten en zoekt hij bewust lichamelijke activiteiten op. Verder heeft hij 4 keer per jaar een gesprek met de huisarts en krijgt hij soms lichamelijke controle, dit alles om zijn lichaam in goede conditie te houden.

Rob is vanaf zijn geboorte doof, oorzaak blijft in het ongewisse. (onbekend)
Zijn ouders, die allebei nog leven zijn gescheiden.
Met hen heeft Rob een goede relatie en hij zoekt hen regelmatig op.
Rob heeft geen broers of zussen. En ook geen kinderen.

Vroeger heeft Rob op Effatha gezeten, zowel in Voorburg als Zoetermeer.
Hij ging elke dag naar huis, was dus extern.
Hij had het daar naar zijn zin en heeft opleiding metaalbewerken gevolgd.
Zijn vervolgopleiding was ECABO (Economisch en administratief beroeps onderwijs).
Nadien heeft hij nog diversen cursussen gevolgd via zijn werk.
Na zijn schooljaren vertoefde Rob meer in de horende- dan in de dovenwereld.
Pas in de latere jaren is dat omgedraaid maar nog steeds kan Rob het prima vinden met de horenden. Rob heeft het geluk dat hij zich communicatief redelijk kan uitdrukken. Zo gaf hij vroeger zelfs les aan de horenden op een surfschool waar zijn vader toen voorzitter van was.
Aan zijn jeugd koestert Rob mooie herinneringen zoals vakanties naar Griekenland en Spanje, surfen, voetbal, darten en uitgaan met vrienden.

Rob zit op het moment lekker in zijn vel, heeft geen problemen met doofheid omdat hij dat al was vanaf de geboorte, dus hij weet het niet beter.
Hij heeft restgehoor van 6% en luistert thuis, waar hij de beschikking heeft over een radio en CD-player graag naar muziek.
Aan CI (cochleair implantaat) heeft hij geen behoefte. Het dragen van een hoorapparaat volstaat voor hem.

Zijn eerste baan was als onderhoudsmonteur bij voormalige Mercedesdealer John van Dijk. Zo nam Rob de auto’s van beroemdheden als Dick Advocaat, Leen Towers, Tatjana Simic, Koos Alberts en Andre van Duin onder handen.
Ook mocht hij soms in de regio rondrijden in een auto met reclameposters van SVV (Schiedamse Voetbal Vereniging) waar John van Dijk een poosje voorzitter en sponsor van was. Hoewel Rob daar een leuke tijd had, heeft Rob vanwege gezondheidsproblemen ontslag moeten nemen.
Na een half jaar werkloosheid werd Rob voor een paar maanden koerier bij vertaalservice ARAM.
Nadien kwam hij terecht bij Ministerie van Justitie op afdeling IND en zijn huidige baan is bij Ministerie van Binnenlandse Zaken en koninkrijksrelaties waar Rob al 30 jaar werkt. Daar heeft hij diversen functie gehad zoals fotokopieerder, postkamermedewerker, dossierbeheer, archiefbeheer en op het moment zit hij bij digitale scandienst.
Het werk bevalt Rob goed, hij is blij met het werkklimaat en hij heeft goede contacten met zijn collega’s en teamleider. Soms worden er leuke grapjes uitgehaald zoals een beker water op de bovenkant deur en zeep op de handreling van postwagen.
Op het moment werkt Rob vanwege corona om de 2 dagen volgens een vaste rooster op kantoor. Thuis werken is niet mogelijk vanwege privacygevoelige gegevens en de grootte van scanapparatuur.

Het leven als alleenstaande met fulltime baan en de beschikking over een eigen huis (koken, schoonmaak en tuin) vindt Rob niet zwaar.
Zijn huis is helemaal klaar, dus klussen hoeft hij voorlopig niet.
Voor Corona ging Rob regelmatig uit eten en op het moment laat hij soms eten thuisbezorgen. Voor de rest kookt hij vooral gezond.
Zijn lievelingseten is Grieks, Italiaans, Argentijns en Hollands.
Hij maakt het thuis graag gezellig met Riviera Maison accessoires en meubels.
Hij kan zich goed ontspannen door bezig te zijn met zijn hobby’s zoals fotografie, computeren, televisiekijken (voornamelijk voetbal en Formule 1), shoppen, wandelen en fietsen. Hij gaat soms bij vrienden/vriendinnen op bezoek of ze komen bij hem thuis. Al met al heeft Rob genoeg te doen en hoeft hij zich niet te vervelen.
Rob kan ook met de buren goed opschieten.
Hij heeft regelmatig contact met zijn buurvrouw, die bestuurslid is van VvE (vereniging van eigenaren) want Rob zit ook in de VvE om te ondersteunen op gebied van kwaliteit en duurzaamheid.

Vroeger heeft Rob een poosje gevoetbald bij DFCZ (Deaf Football Club Zoetermeer)
in de tweede elftal. Hij vond de sfeer daar gezellig, vooral de derde helft (bier drinken met anderen) maar vond het ook niet leuk dat ze vaak verliezen.
In de kinderjaren was hij jeugdlid bij DSO (A5 en B7).
Andere sporten die hij beoefent heeft in zijn jeugd was ponyrijden in Stompwijk en schaken bij Revanche. Een keer heeft hij, op 8 à 10-jarige leeftijd een medaille gewonnen door het snelste te rijden met een pony en 2 keer was hij jeugdkampioen bij schaken bij Revanche.

Verder is Rob een fervente supporter van Feyenoord en in mindere mate van ADO.
Vroeger ging hij regelmatig met zijn vader naar de Kuip. Zo was hij eens bij een wedstrijd tegen Ajax aanwezig en zag hij voor zich dat Wim Jansen een ijsbal op zijn hoofd gegooid kreeg. Overigens won Feyenoord toen met 4-2 van Ajax.
Nu volgt hij het voetbal alleen maar via televisie.
Daarnaast mag hij graag kijken naar Formule 1 en dan met name Max Verstappen.
Daadwerkelijk een Formule 1 wedstrijd bijwonen heeft Rob tot dusver niet gedaan.
De enige keer was bij de Grand Prix Formule 1 in Zandvoort (1983).
De geluiden van de racewagens waren toen zo oorverdovend dat zijn hoorapparaat spontaan kapot ging.

Rob voelt zich thuis op het Gebarenplein en gaat er graag heen voor sociale contacten en gezelligheid. Hij vindt het jammer dat het Gebarenplein vanwege corona lange tijd gesloten is.
Wat betreft Corona, Rob heeft er niet echt last van maar houdt daar wel rekening mee.

In het verleden was Rob vrijwilliger bij WeZoDo op gebied van fotografie, films en maken van ondertiteling. Maar na 6 jaar is hij ermee gestopt.
Hij speelt dikwijls mee bij Slot Racing Carrera Team (racebaan mini-auto’s) waar hij vaak meehelpt en hoopt dat het snel weer mogelijk is.
Vroeger deed Rob regelmatig aan klaverjassen bij Zoeters Roemers maar nu doet hij dat nog maar 1 keer per jaar tijdens het oudejaarstoernooi op het Gebarenplein.

Over de dovencultuur, Rob denkt dat de dovencultuur in de toekomst langzaam uitdooft omdat de doven door cochleair implantaat steeds meer gaan integreren in de horende maatschappij en ook doordat steeds meer doven naar een reguliere school gaan waardoor ze niet echt te maken krijgen met de dovencultuur.

Rob hoopt nog 12 jaar te mogen werken en droomt na zijn pensionering van een
2e vakantiehuis in Zeeland. Maar dat is voorlopig ook toekomstmuziek.
Eerst maar gezond de pensioenleeftijd zien te halen.Deel deze pagina:
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann