Lettergrootte:

Gebarencursus

Hoe leer ik communiceren met gebarentaal?
Gebarentaal is de eerste natuurlijke taal van dove mensen. In plaats van het gesproken woord gebruiken zij handen en gezicht om duidelijk te maken wat er bedoeld wordt.
Op school, op het werk, onder familie of kennissen, in het buurthuis of bij de sportclub kunt u doven ontmoeten of hebt u doven zien gebaren.
Er bestaat in de praktijk drempelvrees om met doven in contact te komen. Horenden begrijpen doven niet of doven begrijpen horenden niet. Ook de angst om niet te verstaan te worden of te kunnen verstaan, speelt hierbij een grote rol. Hierdoor wordt communicatie soms gemeden, met het gevolg dat dove mensen apart blijven zitten en geïsoleerd raken.
Een van de gevolgen daarvan is, dat doven (ze zijn in de minderheid) in de marge van de samenleving gedrongen zijn.
Maar de drempel tussen doven en horenden kan verdwijnen als u met doven leert communiceren.

Daarom worden er gebarencursussen gegeven. In deze gebarencursussen wordt u geleerd om soepeler, gemakkelijker en met minder angst met doven te communiceren.
De cursussen zijn ontwikkeld door het Nederlands Gebarencentrum, een ontwikkelingscentrum op het gebied van de Nederlandse Gebarentaal. Het Gebarencentrum verzorgt ook de opleiding aan docenten die gebarencursussen geven. De twee soorten cursussen zijn gebaseerd op twee verschillende vormen van communiceren.
Wanneer u belangstelling heeft om gebaren te leren, zijn er verschillende soorten cursussen waaruit u een keuze kunt maken.

Welke cursussen zijn er voor u?
De cursus Nederlandse Gebarentaal (NGT) raden wij u aan als u de Nederlandse Gebarentaal wilt leren, of wilt u gaan werken met doven. Ook als u geïnteresseerd bent in de opleiding leraar / tolk Nederlandse Gebarentaal, dan raden wij u aan om deze cursus te volgen.
Werkt u daarentegen met verstandelijk gehandicapten of slechthorenden of met mensen met taal en spraakstoornissen, waar u in Nederlands tegen hen praat en af en toe ondersteund met gebaar, dan raden wij u de cursus Nederlands (ondersteunt) met Gebaren (NmG) aan.
Het is ook mogelijk voor groepen, bedrijven en/of instellingen om een Gebarencursus op Maat (GoM) te volgen, bijvoorbeeld om in overleg een gebarencursus op uw bedrijf, op een voor u gewenste tijdstip te verzorgen.

Gebarencursus bestaat uit 12 lessen en wordt iedere week op maandagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur gehouden in ons ontmoetingscentrum “Het Gebarenplein” aan 5 Mei-straat 1 te Zoetermeer.

De startdatum voor de volgende gebarencursussen NGT-ab 1 en NGT-ab 2 is op 3 September 2018.

NmG ab1, is op 4 september 2018
Het aanmelden kan tot 17 augustus 2018

De overige gebarencursussen , NmG ab 1, ab 2 en ab 3 kan alleen doorgang vinden bij voldoende aanmeldingen.

Maak bij eventuele vragen gebruik van ons email door hier te klikken: gebarencursus@wezodo.nl.

 

Groep NGT ab-1 uit Naaldwijk is geslaagd!

 

 

 

NGT ab1 is geslaagd! Gefeliciteerd!

 

 

 

 

 

 

Groep NGT ab-3 is geslaagd!

 

Gefeliciteerd!
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann